If its Not So Important To U, Well It Is For Me

some things are better left written

Shake It Out…

Ceritanya hari ini adalah hari yang super penting buat penggiat  Oriflame seperti saya dan keluarga bisnis. Iya. Apalagi kalau bukan TUTUP POIN!😀 Kenapa ada tutup poin segala? MLM banget sih! Baca aja disini supaya lebih paham. Klik aja🙂

Lagi seneng banget lho saya ini ceritanya. Salah satu anak saya di Tegal naik level ke Manager 18%, yang mana tinggal 1 level lagi menuju Senior Manager. Gajinya dikit lagi banget ke angka 2juta. Kali kali ada yang bilang sedikit ya duit segitu. Tapi buat si Mba, ini ga sedikit sama skali. Dia baru aja resign bulan lalu dari pekerjaannya di salah satu developer di Tegal sana. Konon menurut dia, upah memburuh alias gaji kantoran di Tegal itu ternyata lebih kecil lagi daripada di Bandung, yang kadang saya pikir sudah cukup kecil dibanding Jakarta. Well, mungkin tergantung dimana bekerjanya sih. Bottom line is, dia ini resign karena kecapekan, sedang hamil muda anak ketiga. Akhirnya resign supaya lebih bisa sedikit santai bekerja di rumah dan antar jemput anak. Anaknya yang paling tua, baru mau masuk SD, ga akan mau sekolah kalau ga di antar ibu, katanya. Heart breaking. Akhirnya dia ambil keputusan berani buat resign dan all out di bisnis ini, Alhamdulillah, katanya, yang dia dapat sih sudah lebih daripada gajinya waktu bekerja.

Saya sering dengar dari pada krincingan dan upline yang sudah lebih dahulu gabung di dBCN dan levelnya sudah tinggi, dengan anak cucu yang juga sudah sama berhasilnya dengan mereka: It is one thing to achieve things. It is really something to see your downlines achievement. Ini anaknya baru Manager 18% aja. Insya Allah mengejar maksimal dua bulan lagi di target tahunan yang waktu itu dibikin, harus sudah Senior Manager dan punya penghasilan sekitar 4-7juta sebulan. Seneng banget sayanya! Seneng banget, karena kebayar deh usahanya dia selama ini. Keputusan yang diambilnya pun ternyata keputusan yang tepat. Mengingat juga dua cicitnya dia yang satu sudah lolos jadi Manager dan satunya lagi akan insya Alloh bulan depan. Lalu merencanakan kopdar di Bali dibiayai Oriflame tahun depan. Ya ampun! Priceless!

Satu lagi nih anak saya yang lagi dipepet banget biar kecumponan juga rencana jadi SMnya di tahun ini. Yang jadi teman curhat dan teman berenang bareng. Yang padahal kenalnya dari iklan, tapi jadi suka hengot bareng. Yang cerita nakal-nakalan sama saya😆 Pengen banget supaya dia bisa juga jadi SM. She’s so worth it, dengan semua usaha yang selama ini dilakukannya. Sabar ya sayang. You’ll get there. And Im gonna be one proud mama😀

Ada juga satu lagi yang diprospek jadi calon SM ketiga, kalau benar-benar menunjukkan usahanya disini. Jadi guru di salah satu sekolah swasta di Bandung yang masuk jam 7 pagi dan pulang jam 4 sore setiap harinya kecuali Sabtu yang seminggu setengah hari seminggu libur. Saya pernah cerita ga guru di Bandung, mungkin sekolah swasta umumnya, gajinya ga layak banget buat pahlawan tanpa tanda jasa? Ga bahkan sampai 1.5jt dengan aneka macam potongan pula! Suaminya masih recovery dari kecelakaan motor setahun kemarin. Sempat sampai amnesia segala beberapa lama, dan sampai sekarang bagian kepala masih sering sakit katanya😦 Aduh sedih banget kalau dengar ceritanya. Dengan dua anak perempuan lucu yang kadang ikut mamanya rotero ataupun ambil orderan. Pengen ikut jadi bagian perubahan hidupnya.

Masih banyak lagi yang lain dengan kisah mereka masing-masing. Saya pernah diajarin sama Bundo saya di bisnis ini, alias aplen, kalo yang namanya downline anak cucu itu amanah. Jadi harus dibantuin jadi juga. Kalau mereka mau dan punya tujuan, apalagi. Lagipula kan Oriflame bukan bisnis piramida yang bikin aplen tinggal rekrut, ga dibina eh tau tau jadi begitu aja dan aplennya dapet bonus paling tinggi. Jadi ikut berdoa banget buat semua yang punya niat baik dan niat buat usaha bareng sama saya disini. Makanya ikut berasa senengnya kalau pelan pelan rasanya jalannya mereka mulai terbuka juga🙂

Masih baru hari ini sih ya TuPo nasionalnya. Tapi sudah mulai surut karena semua target masing-masing sudah tercapai. Saya lagi menantang diri sendiri juga buat lolos kualifikasi Leaders Club supaya bisa bawa suami ke Bali dan ikutan semua acara Seminar Directornya Oriflame dari awal. Kenapa? Karena suami saya adalah pendukung nomor 1 nya saya. Disaat bahkan mama bilang saya dicuci otak sama Oriflame, suami malah kemarinan bilang supaya resign saja dan fokus kerja di rumah supaya ga sakit-sakitan terus sering momotoran. Kelak, pengen bawa suami jalan jalan ke luar negeri bareng Oriflame juga pastinya. Hey! Kita sampai dua tahun ini belum pernah berbulan madu sama sekali, jeh! Masih sibuk sama perjuangannya masing-masing dan belum bisa petik sana petik sini dulu. But we’ll get there, eventually. Have no doubt about it🙂

Setelah tutup poin berlalu, siap juang lagi dong buat tanggal 1! Oh, dan siap belanja😆 Banyak banget produk bagus di bulan Juni dengan diskon gila yang bikin saya kegirangan tiap buka katalog. Nanti kalau sudah dapat pasti pamer😆 Ga kok. Ga pernah menghabiskan dan yang terlalu besar. Buat modal dan belanja pribadi, itu 10% dari bonus bulanan. Sisanya ya kalo musti jadi sales, menyaleslah (words :p). Bulan Juni ini ada beberapa Beauty Class dan draft Hijab Class yang akan kami adakan. Ikutan ya kalo di Bandung yaaaaa😉

Malam ini seperti biasa putar playlist di mp3 player buat menemani saya dan suami menghadapi monitor masing-masing. Satu lagi yang lagi jadi kesukaan saya dan diputar berkali kali sampai bosan adalah Shake It Out nya Florence and The Machine yang dibawakan oleh Glee Cast. Damn I love Glee!😀 Lagu yang satu ini bikin saya berkacakaca merinding gimana dari pertama lihat waktu episodenya diputar. Liriknya juara! Di Glee ini kena banget dinyanyikan sebagai lagu penyemangat buat seorang perempuan yang sedang terperangkap dalam lingkaran setan KDRT. Tapi rasanya, buat siapapun yang sedang berjuang dan mendapati beban dalam bentuk apapun yang menggayut ga hilang-hilang, should’ve shake it out of em🙂 Daaaaaaan mendadak inget lagi mellow  :lol:

Ini tadinya mau cerita apa, eh kok jadi cerita TuPo doang dan panjang ya? Baiklah. Curhat sebenarnya besok saja. Ngantuk ih udah jam setengah dua malam😆

13 comments on “Shake It Out…

  1. tuaffi
    May 31, 2012

    oww.. si mbak ikut mlm yyah.. hehe. Semangat deh,🙂

  2. ndutyke
    May 31, 2012

    kudoakan semoga sukseeeeeeees buatmu dan anak-cucu-cicitmu!🙂
    eh jadi minimal 20 orang ya yg ikut hijab class?
    ntar kalo udah ada barangnya, aku boleh nih kirim ke kamu ya? 🙂
    ntr titip promosiin dikit… dikit doang kok, qiqiqi…

  3. neng fey
    May 31, 2012

    perasaan tadinya mau cerita ttg shake it outnya glee ck..ck..ck.. @_@
    tambah sukses ya nat, disayang tuh suaminya, klo jalan2 ke bali saya diajak yak hehee

  4. Fiyaa
    May 31, 2012

    mbak, akuuu juga suka GLEKK #lahtrus? heheh salam kenal ya mbak

  5. Fiyaa
    May 31, 2012

    ampe salahhhhhhhh saking exctitednya😀

    I mean, I like GLEE too mbak hehehe

  6. natazya
    May 31, 2012

    @fiyaa I am a GLEEK!😀 Yang demen ama Glee kan Gleek kitaaaaaaa😀

  7. natazya
    May 31, 2012

    @fey ho oh lagi mellow galau tapi ada yang lebih bikin mellow rupanyo hihihi Amien… emang pengen bawa2 sumami… mending dapet tiket kan drpd dilipet di samsonite😆

  8. natazya
    May 31, 2012

    @mistika iya dooong pasti dipromosikaaaaaan😀 boleh bangetttt😉

  9. natazya
    May 31, 2012

    @neng tuaffi : one proud Oriflame Independent Senior Manager hihihi

  10. pepipepo
    May 31, 2012

    Syemangat Tazyaaa gue ikut ke bali. Ditaroh koper juga rela😀

  11. Allisa Yustica Krones
    June 5, 2012

    Sukses..sukses ya Nat!! Salut banget sama perjuangan mu…! Moga nanti bisa ke Bali, ke luar negeri, dan lebih lagi semua impianmu dan suami tercapai yaaa…🙂

  12. Lucia
    February 26, 2013

    Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I
    came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m
    bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Exceptional blog and outstanding style and design.

  13. Violet
    March 3, 2013

    Are anyone issues generating much more targeted visitors to
    your website? When My spouse and i released first site,
    I ran across myself personally inside unchartered area.
    This seemed to be done affiliate and services, like website hosting,
    which often impose the customer from month to month.

    Within every week, I ran across a business that would layout my personal multilevel online internet site at no cost.
    With consideration following these types of
    strategies, will certainly garner your web site a lot more by way of raising normal search engine results for the key terms, resulting in a worthwhile online business.
    This is a lot like adding land within the seas with the world wide
    web. Pick some sort of writing which contains valuable in addition
    to submit that will link having spine wording greater internet site than the one you
    have.

    Most forums comprise talks in progress. I advocate carrying out researches in “Google AdWords, to find data that you can before starting. This is often a detailed set of marketing approaches that could enrich your site traffic produce a rewarding business online to suit your needs.

    Third, if you can’t determine what you are doing, you won’t realize in which you are going. If you want to be engaged inside website marketing the item, you must know what exactly is taking place, exactly how it really is increasing, and also what are most up-to-date techniques in addition to approaches utilize. You can certainly sometimes by removing an on the net course through self applied study.

    There tend to be components on the web where you can find out internet website marketing at no cost. Study various internet promotion terminologies and various tactics as well as the reason they’re powerful. Learn the way to your current and learning to make dollars which has a internet business opportunity. You can readily obtain puzzled along with jump in to just one method to an alternative, until you quit disappointment.

    Knowing just how a particular amazon accounts, linked to your advertising objects, can make this variation involving gain as well as fall short. Affiliate marketing and advertising is amongst the the majority of methods that needs the smallest amount of work. This unattainable….

    Do you need to commence an online business? A lot of way too impatient want circumstances to be performed quickly. Starting will require a few efforts along with perseverance however when you absolutely wish to accomplish it then you must do is actually spend time for it to studying and researching firms which you experience. The very last thing for you to do seriously isn’t devoted to developing your footing along with target building quickly have it within a few months.

    Did you know you can start free of charge? Although Website marketing is usually a best match for home business owners, you should try to learn internet promotion basics in order to make use of Internet marketing pertaining to internet business. First, let’s discuss essential promoting. consists of:

    Knowing what exactly inspires these to “buy” (their hot buttons)

    contains:
    Closing this sales (they claim “yes” and buying your own product)

    Next, we will take a look at the way you realize that market research info as well as how we apply of which online strategy. It overpowering take into consideration, although one of several special gems of the is there are obtainable that one could discover how to utilize. Software applications are in the particular regarding investigation. Software plans may also be at the center associated with communication systems.

    It’s called ‘social networking’, a number of the coolest Twitter, Zynga and also Youtube . com along with multiple and also blog sites areas of men and women converse. You need not have used them many, none when you, unless for the company. You may very well be having your business level you have simply dreamed of until recently. In we intend to examine some promote your website without having to spend cash. With the actual swift expansion web, endorsing websites is easier as well as requires a smaller amount charge than the classic means of advertising and marketing.

    Compose keyword-rich content articles
    Don’t neglect to produce content that your particular shoppers will cherish even though simultaneously marketing the service or product. Enroll in the Web 2 . 0 Nausea!

    Social network web-sites are good instruments to advertise your online business at no cost. You can certainly employ Tweets which is a good moderate regarding marketing your small business for a enthusiasts. Market on Youtube . com

    You may also increase and also agree along with other’s videos. I include plenty of ideas to give you!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 31, 2012 by in My Oriflame and tagged , , , , .

i Wrote About:

RSS To Train My Rusty English

  • REVENGE
    It just that since I subscribed to a pay TV, and now resigning from my latest radio job, and pretty much working from home, I watch TV for about 4-6 hours a day. I cut it down from 6-8 hours a day, that's when I decided that Im going to Dubai next year with my business :DBut there's a huge different from Indonesian local TV and cables, indeed! I do […]
  • The Trilogy Time
    Aloha!Oh my, its been forever since I wrote in this blog :p I was gonna let this one abandoned anyway :lol: But then again, in order to smoothered my rusty English, gonna start practicing it here again :DSo, how have you been? Me? Well.. Kinda busy with this business I've been joining for almost 3 years now. Quit the announcing job for some reason. And […]

My First Baby

Follow Me? ;)

%d bloggers like this: